the new-york original pastrami deli

yes, yes, yes harry! de torenhoge pastrami met lichte mosterd dressing en poolse augurk was een icoon in de joods New-Yorkse gemeenschap in de 19de eeuw. het is zo lekker dat sally daar zelfs een orgasme van krijgt in de film ‘when harry met sally’.

pastrami is gepekeld of gerookt rundsvlees dat traditioneel warm wordt geserveerd in een broodje.

wat is het verhaal achter deze icoon? pastrami kent zijn oorsprong in roemenië waar het de naam Pastirma had, dat voornamelijk gemaakt werd van lamsvlees. wanneer de joodse gemeenschap emigreerde naar amerika en specifiek naar New-York werd er in plaats van lamsvlees rundsvlees gebruikt omdat het amerika is… en god we know how americans love beef!

het vlees werd voornamelijk gerookt of gepekeld zodat het vlees langer bewaard kon blijven. ondanks dat we nu ijskasten hebben om ons eten langer te bewaren word deze techniek nog steeds toegepast omdat het zorgt voor zijn heerlijke en verse smaak.

pastrami.jpg

hier bij ovamo is de pastrami een van onze trademark producten! we zijn verzot op de icoon en maken daar ook onze eigen adaptaties van. zo moet u zeker eens de ‘Heart-attack’ proberen of een tappas bordje pastrami bestellen om de rijke smaak te proeven.

Previous
Previous

De oorsprong en het verhaal achter de Antwerpse Lacquemants.

Next
Next

what is ovamo?